Into Academy tiimi

Intoilemme keksimisen puolesta!

 

Nisse Suutarinen

Nisse Suutarinen on koulutukseltaan matematiikan ja ATK:n opettaja ja hän on suorittanut myös Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon ja Yrittäjän ammattitutkinnon. Nisse on työskennellyt muun muassa teollisuusmatemaatikkona, sensoriteknologiaan liittyvien omien keksintöjensä parissa, liikeideoiden toteuttamiskelpoisuusselvitysten tekijänä, Keksintöuutisten kolumnistina, freelance-toimittajana, ohjelmistomyyjänä, joukkoinnovointiprojektien vetäjänä ja voittanut kansainvälisen ideakilpailun. Nissen blogi ”Through the Mouth of the Sphinx” sijaitsee osoitteessa www.nissesuutarinen.wordpress.com.

Nissen mielestä keksintöjen maailma on yksi kiehtovimmista elämänalueista ja se voi tarjota mukaansatempaavan johdannon kaupalliseen ajatteluun. Nuorena on hyvä vihkiytyä keksimisen saloihin erityisesti yhteistyötaitojen ja informaatiotyökalujen käytön näkökulmasta. Ammattimaisuudesta täydessä mittakaavassa ammentavaa keksimisopetusta teineille ei järjestetä missään; tämä oli lähtökohta ”Aito keksijäkokemus” oppikirjan kirjoittamiselle.

Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys SKTY ry:n toiminnanjohtajana Nisse pyrkii parantamaan keksijöiden toimintaedellytyksiä. Hän on keksinyt Simplex-malli nimisen systeemitason ratkaisun keksintöjen tuotantoonviemisprobleemaan. Maailman kehittyessä keksimisen edellytykset paranevat. Keksiminen ei siis ole pelkästään hauskaa vaan myös kasvavassa määrin tuottoisaa – tulevaisuuden ammatti?

Yacin Dehairi

Yacin Dehairi, IT-osaaja ja teknikko koulutukseltaan, on työskennellyt yli 15 vuotta markkinoinnin ja mainonnan parissa kansainvälisesti (mm. Algeriassa, Belgiassa, Dubaissa, Englannissa, Espanjassa, Hollannissa, Marokossa, Skotlannissa) usealla eri toimialalla.

”Taivasko on rajasi? Minun on ulkoavaruus!” sanoo Yacin, joka on luonut ratkaisuja sekä pienille yrityksille että korporaatioille, tehostaen asiakaspalvelua ja sitoutumista toimintoihin.

Hänen mielestään keksimistä löytyy kaikkialta ja ihmisen on tärkeää oppia hyödyntämään pehmeitä taitojaan ja kommunikoimaan luontevasti ympärillä olevien tekijöiden kanssa.

Yacin pyörittää luovaa markkinointi- ja mainontatoimistoa, The First Ingredient Oy, jonka visio perustuu siihen, että ensimmäinen ainesosa kenenkään menestymiseen on markkinointi. Tämä ei tarkoita sitä, että suunnitellaan juliste, vaan sitä että henkilö tai taho tutkii, etsii löydöksiä, kehittää ratkaisun ja lopulta toteuttaa sen.